wpid-img_20150325_172806.jpg

  Kali pertama mendaki pada awal tahun 2015, aku dan rakan-rakan gagal untuk sampai ke puncak. Kemudian, percubaan kali kedua kami lakukan untuk menawan puncak Gunung Irau 2 bulan setelah kegagalan pertama. Berjaya menawan puncak dengan semangat membara. Tapi bagi aku secara peribadinya, it was terrible, nightmare, but pretty awesome. Aku boleh cakap ini antara Read More →

bukit-pelindung

  Masa naik bukit tadi, dah nampak dah this guy berjalan laju. Lepas tu, aku nampak dia lagi sekali. Dalam hati, “eh tadi nampak dah kat bawah? ni naik balik ke?” Tapi aku langsung tidak menegur. Telinga aku konon-konon disumbat earphone. Anti-social kekononnya masa naik bukit. Malas nak menegur dan elak ditegur orang, maka itu Read More →

wpid-img_20150325_172806.jpg

Assalammualaikum.. Semalam ada sahabat dari geng hiking ajak untuk repeat semula hiking di Gunung Irau. Saya seperti hemm.. let see how. But then, entah kenapa saya macam setuju je nak join program hiking kali ini. Dan off course kali ini aimnya adalah untuk menawan puncak. Maklumlah kali pertama kami mendaki beberapa bulan yang lepas, kami Read More →

kebaikan

Assalammualaikum. Alhamdulillah syukur kerana Allah sentiasa mengurniakan nikmat Iman dan Nikmat Islam buat kita semua. Dan moga-moga kita sentiasa menjadi hambaNya yang bersyukur. Dua nikmat lain yang seringkali manusia terleka adalah nikmat masa dan juga nikmat kesihatan. Masa digunakan pada perkara-perkara yang sia-sia. Dan bila kita dalam keadaan sihat kita terlupa untuk menggunakan nikmat itu Read More →

Post Navigation